Què és La Festa dels Miquelets?

La Festa dels Miquelets és una festa de recreació històrica on s’escenifica amb rigor els diferents fets ocorreguts a la vila d’Olesa de Montserrat en el transcurs de la Guerra de Successió (1705-1714).

El nom mateix de l’esdeveniment vol recordar el punt d’encontre que fou al llarg del conflicte la vila d’Olesa de Montserrat, primerament per l’exèrcit aliat i posteriorment per l’exèrcit català, com a lloc estratègic amb castell i hospital, prop l’aquarterament borbònic de Martorell, el camí ral d’Esparreguera i a mig camí de Manresa a Barcelona i d’Igualada a Terrassa.

Tenint ben presents els fets històrics ocorreguts i amb l’assessorament dels principals experts en la matèria, La Festa dels Miquelets esdevé una finestra oberta a la vida quotidiana dels sovintejats allotjaments de l’exèrcit aliat dins de la vila d’Olesa amb la recreació de campaments militars i es ret honors als soldats que hi deixaren la vida.

L’any 2014 La Festa dels Miquelets d’Olesa de Montserrat va ser declarada festa oficial de l’associació de recreació històrica Miquelets de Catalunya, entitat degana de la recreació del segle XVIII a Catalunya. L’any 2015, va ser proclamada Festa d’Interès Local.